Welke vaste planten planten in augustus?
Planten

Welke vaste planten planten in augustus?

Welke vaste planten planten in augustus? Het is een cruciale maand voor tuinonderhoud, een periode waarin je kunt anticiperen op de verandering van de seizoenen door het selecteren en planten van de juiste soorten vaste planten.

De unieke voordelen van planten in augustus

Planten in augustus biedt verschillende voordelen. De grond is nog warm en vochtig genoeg om een uitstekende omgeving voor wortelgroei te bieden. Bovendien zijn veel vaste planten tegen deze tijd volledig gegroeid, wat betekent dat ze minder concurrentie voor licht en ruimte hebben.

De uitdagingen van tuinieren in augustus

Toch kan tuinieren in augustus ook zijn uitdagingen hebben. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om planten voldoende water te geven tijdens de hete, droge dagen. Ook kunnen sommige planten die je in deze maand plant, mogelijk niet op tijd rijpen voor de eerste vorst.

10 vaste planten die je in augustus kunt planten

Nu je meer weet over het belang van tuinonderhoud in augustus, laten we eens kijken naar de tien vaste planten die je in deze maand kunt planten.

De Guldenroede

De Guldenroede bloeit van augustus tot oktober met prachtige gele bloemen. Deze plant is niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam en gemakkelijk te verzorgen.

De Zonnehoed

De Zonnehoed, ook bekend als Echinacea, is een prachtige vaste plant die je in augustus kunt planten. Ze hebben grote, kleurrijke bloemen en zijn perfect voor het aantrekken van bijen en vlinders naar je tuin.

De Anemoon

Anemonen zijn prachtige vaste planten die van augustus tot oktober bloeien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit, roze en paars, en geven een vleugje kleur aan je tuin in de late zomer en vroege herfst.

Het Herfstkruid

Het Herfstkruid, ook bekend als Solidago, bloeit van augustus tot oktober met mooie gele bloemen. Deze plant is zeer winterhard en kan de meeste grondsoorten en weersomstandigheden aan.

De Klokjesbloem

De Klokjesbloem is een andere uitstekende keuze voor planten in augustus. Deze plant bloeit de hele zomer door en heeft mooie, klokvormige bloemen in verschillende tinten blauw.

De Hemelsleutel

De Hemelsleutel, of Sedum, is een populaire vaste plant die je in augustus kunt planten. Deze plant heeft vlezige, groene bladeren en produceert in de herfst prachtige roze tot rode bloemen.

De Prachtkaars

De Prachtkaars, of Gaura, is een vaste plant die bloeit van de late zomer tot de herfst. Deze plant heeft sierlijke, witte bloemen die bijna op vlinders lijken.

De IJzerhard

IJzerhard, of Verbena, is een andere geweldige keuze voor augustus. Deze plant produceert de hele zomer door prachtige paarse bloemen.

De Astilbe

Astilbe is een vaste plant die schaduw verdraagt en prachtige pluimvormige bloemen produceert in de zomer en de herfst.

De Vlambloem

De Vlambloem, of Phlox, is een vaste plant die je in augustus kunt planten. Deze plant bloeit van de zomer tot de vroege herfst met prachtige, geurige bloemen.

5 planten die je in augustus beter niet kunt planten

Naast de tien planten die je in augustus kunt planten, zijn er ook enkele planten die je beter niet in deze maand kunt planten.

De Lelie

Hoewel lelies prachtige bloemen hebben, is augustus niet de beste tijd om ze te planten. Ze hebben een koude rustperiode nodig, wat betekent dat ze het best in het vroege voorjaar of de late herfst kunnen worden geplant.

De Krokus

Krokussen zijn prachtige voorjaarsbloeiers, maar ze moeten in de herfst worden geplant om in het voorjaar te bloeien. Als je ze in augustus plant, zullen ze waarschijnlijk niet bloeien.

De Dahlia

Dahlia’s zijn prachtige zomerbloeiers, maar ze moeten in het voorjaar worden geplant. Als je ze in augustus plant, zullen ze niet genoeg tijd hebben om te groeien en te bloeien voor de eerste vorst.

De Tulp

Tulpen zijn voorjaarsbloeiers die in de herfst moeten worden geplant. Als je ze in augustus plant, zullen ze waarschijnlijk niet bloeien.

De Iris

Irissen zijn prachtige bloemen, maar ze moeten in het voorjaar of de vroege zomer worden geplant. Als je ze in augustus plant, zullen ze waarschijnlijk niet op tijd bloeien.

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Deel ons op social media