Welke bloembollen planten in augustus of september?
Planten

Welke bloembollen planten in augustus of september?

Welke bloembollen planten in augustus of september? Heb je je ooit afgevraagd welke bloembollen je kunt planten in augustus of september voor een prachtige najaarstuin of een vroege voorjaarstuin? Je bent niet alleen. Veel tuinliefhebbers weten dat tuinonderhoud een essentieel onderdeel is van een prachtige tuin, maar weten niet precies welke bloemen ze moeten planten en wanneer.

Waarom bloembollen planten in augustus of september?

Het planten van bloembollen in augustus of september biedt een aantal voordelen. Ten eerste geven ze je tuin kleur en leven tijdens de grijze herfstmaanden (sommige soorten bloeien nog in de herfst), of geven je tuin vroeg in het vooraar kleur. Ten tweede zijn veel soorten bloembollen winterhard en kunnen ze zelfs in koude omstandigheden groeien en bloeien.

Het belang van tuinonderhoud

Tuinonderhoud is van vitaal belang voor het onderhouden van een gezonde en mooie tuin. Het omvat activiteiten zoals het snoeien van planten, het wieden van onkruid en het planten van bloembollen op het juiste moment van het jaar.

10 bloembollen die je in augustus en september nog kunt planten

Er zijn veel verschillende bloembollen die je in augustus of september kunt planten. Een deel daarvan plant je in augustus en bloeien nog in de herfst, een deel bloeite in het vroege voorjaar.

Dahlia

Dahlia’s zijn prachtige bloemen die in een scala aan kleuren komen. Ze kunnen in augustus worden geplant voor een prachtige najaarsbloei.

Gladiool

Gladiolen zijn indrukwekkende bloemen die geweldig zijn voor het toevoegen van hoogte en drama aan je tuin. Ze kunnen ook in augustus worden geplant en zullen in het najaar bloeien.

Begonia

Begonia’s zijn veelzijdige bloemen die zowel in de schaduw als in de zon kunnen groeien. Plant ze in augustus en geniet van hun bloei in het najaar.

Lelie

Lelies zijn prachtige bloemen die een mooie aanvulling zijn op elke tuin. Ze kunnen eind augustus of september worden geplant voor een bloei in de late herfst.

Krokus

Krokussen zijn kleine, kleurrijke bloemen die het begin van de lente aankondigen. Plant ze eind augustus of september en ze zullen in het vroege voorjaar bloeien.

Narcis

Narcissen zijn vrolijke bloemen die een glimlach op ieders gezicht toveren. Plant ze eind augustus of september en ze zullen vroeg in de lente bloeien.

Hyacint

Hyacinten zijn geurige bloemen die in een reeks kleuren komen. Plant ze eind augustus of september en kijk hoe ze in de lente bloeien.

Sneeuwklokje

Sneeuwklokjes zijn enkele van de eerste bloemen die in het nieuwe jaar bloeien. Plant ze eind augustus of september en ze zullen in de late winter of het vroege voorjaar bloeien.

Blauwe druifjes

Blauwe druifjes zijn charmante bloemen die een mooie blauwe kleur aan je tuin toevoegen. Plant ze eind augustus of september voor een vroege lente bloei.

Tulpen

Tulpen zijn klassieke bloemen die elke tuin kunnen opfleuren. Plant ze in augustus of september en ze zullen in de lente bloeien.

10 soorten bloembollen die je beter in de herfst kunt planten

Er zijn ook bloembollen die je beter in de herfst kunt planten.

Winterakoniet

Winterakonieten zijn kleine, gele bloemen die in de winter bloeien. Plant ze in de herfst voor een kleurrijke winter tuin.

Sneeuwroem

Sneeuwroem is een prachtige bloem die in de late winter en het vroege voorjaar bloeit. Plant de bollen in de herfst voor een vroege bloei.

Sterhyacint

Sterhyacinten zijn charmante bloemen die in de lente bloeien. Plant de bollen in de herfst en geniet van hun bloei in de lente.

Tulpen (late variëteiten)

Late variëteiten van tulpen bloeien later in de lente. Plant de bollen in de herfst voor een late lente bloei.

Zomerklokje

Zomerklokjes zijn prachtige bloemen die in de zomer bloeien. Plant de bollen in de herfst voor een zomerse bloei.

Boshyacint

Boshyacinten zijn prachtige bloemen die in de lente bloeien. Plant de bollen in de herfst voor een lente bloei.

Anemoon

Anemonen zijn kleurrijke bloemen die in het voorjaar en de zomer bloeien. Plant de bollen in de herfst en kijk uit naar hun bloei in de warmere maanden.

Iris

Irissen zijn opvallende bloemen die in het voorjaar en de vroege zomer bloeien. Plant de bollen in de herfst voor een prachtige lentebloei.

Sierui

Sieruien zijn indrukwekkende bloemen die hoog boven de rest van je tuin uitsteken. Plant de bollen in de herfst en geniet van hun bloei in het late voorjaar en de vroege zomer.

Pioenroos

Pioenrozen zijn prachtige, grote bloemen die in het late voorjaar en de vroege zomer bloeien. Plant de bollen in de herfst voor een indrukwekkende bloei in het komende seizoen.

Plant in a Box – Bulb Garden Pink – Bollenmix – 125 stuks

Plant in a Box – Bulb Garden Pink – Bollenmix – 125 stuks

Mix van verschillende bollen - Dahlia's, Gladiolen, Freesia, Oxalis.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,95)

Gladiolen Bloembollen Mix

Gladiolen Bloembollen Mix

80 Stuks - Gladiolen Gemengd Voor De Tuin - Zomerbloeiers - 100 cm. Hoog - Garden Select

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,95)

The Bulb Farmers – bloembollen – mix

The Bulb Farmers – bloembollen – mix

14 stuks - 12 verschillende type Dahlia's

Verkrijgbaar bij

bol.com (€40,10)

Plant in a Box – Dahlia Cactus

Plant in a Box – Dahlia Cactus

5 mix - Kleurrijke mix van verschillende opvallende dahlia bloemen - Zomerbloeier

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,95)

Jub Holland Lelies  Grootverpakking

Jub Holland Lelies Grootverpakking

5 Bollen - Aziatische Mix - Zomerbloeiers

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,95)
Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Deel ons op social media