Tuinonderhoud in de zomer, wat moet je doen?
Onderhoud en mest

Tuinonderhoud in de zomer, wat moet je doen?

Tuinonderhoud in de zomer, wat moet je doen? De zomer is een geweldige tijd om van je tuin te genieten. Maar tuinonderhoud in de zomer kan een uitdaging zijn. De zon schijnt fel, de temperatuur stijgt en je tuin heeft speciale zorg nodig. Maar wat moet je precies doen?

Kun je bomen en struiken snoeien in de zomer?

Beste tijd om te snoeien

Snoeien in de zomer is mogelijk, maar het is belangrijk om de juiste tijd te kiezen. Het is het beste om te snoeien als de boom of struik in rust is, wat meestal na de bloei gebeurt.

Soorten bomen en struiken om te snoeien

Niet alle bomen en struiken moeten in de zomer worden gesnoeid. Bomen zoals eiken en esdoorns kunnen beter in de late zomer of vroege herfst worden gesnoeid. Struiken zoals hortensia’s en rozen kunnen het beste in het voorjaar worden gesnoeid.

Welke planten kun je verplanten in de zomer?

Hoe te verplanten

Hoewel de zomer niet de ideale tijd is om te verplanten, kun je toch sommige planten verplanten. Het is belangrijk om de planten voldoende water te geven na het verplanten en ze te beschermen tegen de felle zon.

Wat kun je nog zaaien in de zomer?

Groenten en bloemen om te zaaien

Er zijn verschillende groenten en bloemen die je in de zomer kunt zaaien.

Groenten zoals bonen, courgette en sla kunnen nog steeds worden gezaaid. Bloemen zoals zonnebloemen en goudsbloemen zijn ook geweldige opties voor de zomer.

Wat kun je oogsten in de zomer?

Zomeroogst van groenten en fruit

De zomer is een geweldige tijd voor oogst. Veel groenten en fruit zijn klaar om te worden geoogst, zoals tomaten, komkommers, aardbeien en frambozen.

Welk tuinonderhoud moet je nu doen?

Dagelijks onderhoud

Dagelijks tuinonderhoud in de zomer omvat water geven, onkruid verwijderen en controleren op plagen. Het is belangrijk om ‘s ochtends of ‘s avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

Wekelijks onderhoud

Het wekelijkse onderhoud kan bestaan uit het snoeien van dode takken, het controleren van de gezondheid van je planten en het bemesten van je tuin.

Hoe vaak de tuinplanten water geven bij warm weer?

Water geven tips

Het is belangrijk om je planten en bomen regelmatig water te geven in de zomer. De frequentie hangt echter af van het type plant, de grootte van de plant en het klimaat. Over het algemeen moet je meer water geven bij warm weer, maar zorg ervoor dat je de grond niet waterverzadigd maakt.

Moet je in de zomer nog bijmesten?

Ja, bemesten in de zomer is nog steeds belangrijk. Het helpt de groei en bloei van je planten te bevorderen. Het is het beste om te bemesten in de vroege ochtend of late avond om verbranding van de planten te voorkomen. Gebruik een langzaam vrijkomende meststof voor het beste resultaat.

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Deel ons op social media