Top 10 grasmaaiers van 2022
Gereedschap

Top 10 grasmaaiers.

Houd je van een strak en verzorgd gazon? Met een grasmaaier kun je de hoogte van het gras binnen de perken houden. Er zijn veel verschillende grasmaaiers op de markt, een keuze maken kan daardoor lastig zijn. Om je te helpen hebben wij de top 10 grasmaaiers van 2022 voor je. Ontdek welke grasmaaiers goede specificaties hebben en vaak verkocht worden.

 1. Makita DLM432CT2
  Met de Makita DLM432CT2 maai je moeiteloos het gras van een middelgroot gazon. Je krijgt 2 accu’s meegeleverd waardoor je langer kunt maaien voordat de accu weer opgeladen moet worden. Het duurt ongeveer 2 uurtjes om een accu volledig op te laden. De maaibreedte van dit model zit op 43 cm en het maximale geluidsniveau op 92 decibel. Handig is de opvangbak waarin het gemaaide gras terecht komt. Hoe hoog het gras wordt kun je helemaal naar wens bepalen. Je hebt namelijk de keuzemogelijkheid uit 13 maaihoogtes.
 2. Wolf Garten A 340 E
  Maak je liever gebruik van een grasmaaier die wordt aangedreven door netstroom? De Wolf Garten A 340 E sluit je eenvoudig aan op het stopcontact. Geen gedoe met accu’s die opgeladen moeten worden. De maaibreedte van dit model zit op 34 centimeter. Je kunt kiezen uit 6 verschillende maaihoogtes, van 2,5 cm tot 7,5 cm. Ook bij deze grasmaaier is de opvangbak aanwezig. Deze bak is 30 liter groot. De ideale grasmaaier voor grotere tuinen tot wel 300 vierkante meter.
 3. Makita DLM330RT
  De Makita DLM330RT wordt aangedreven door een ingebouwde accu. Het voordeel hiervan is dat je geen stopcontact nodig hebt als je het gras wilt maaien. Dit model is geschikt voor grote tuinen (tot 350 m2). Je kunt helemaal zelf bepalen hoe hoog het gras moet worden. Kies uit maar liefst 8 verschillende hoogtes. De mulchplug zorgt ervoor dat het apparaat het gras versnippert. Het versnipperde gras wordt weer teruggeblazen je tuin in. Wil je het versnipperde gras liever opvangen, maak dan gebruik van de 30 liter opvangbak die wordt meegeleverd.
 4. Bosch ARM 32
  De Bosch ARM 32 wordt aangedreven door netstroom. Een voordeel, want je hoeft geen accu’s op te laden. Maak gebruik van de 31 liter grote opvangbak als je het gemaaide gras niet terug in je tuin wilt hebben. De maaibreedte zit op 32 centimeter. De grasmaaier maait buiten de wielen, het voordeel hiervan is dat ook de graskanten meegenomen worden. Dit model is uitermate geschikt voor de kleinere tuinen die niet groter zijn dan 200 vierkante meter. Tijdens het maaien produceert de grasmaaier geluid op maximaal 96 decibel.
 5. Wolf Garten A 370 E
  De Wolf Garten A 370 E heeft een maaibreedte van 37 centimeter en kan ingesteld worden op maar liefst 6 verschillende maaihoogte-instellingen. De minimale maaihoogte is 25 millimeter, de maximale 75 millimeter. Het gemaaide gras kun je indien gewenst opvangen in de meegeleverde opvangbank. Deze is 40 liter en daarmee vrij groot. Als de bank vol is leeg je deze eenvoudig in de Gft-container bijvoorbeeld en kun je verder met grasmaaien. Groot voordeel is dat de duwboom inklapbaar is. Je kunt de grasmaaier dan ook eenvoudig opbergen.
 6. Bosch ARM 34
  Met de Bosch ARM 34 maai je gazonnen tot 300 vierkante meter. Bepaal zelf hoe hoog het gras moet worden dankzij de 5 verschillende hoogte instellingen. Stel deze in op 20 millimeter en het gras wordt zeer kort. De maximale hoogte instelling is 70 millimeter. De maaier maait buiten de wielen en de graskanten worden dus ook netjes meegenomen. Bepaal zelf of je het gras laat opvangen in de opvangbak of weer terug laat blazen naar je gazon. Na gebruik kun je de grasmaaier eenvoudig opbergen in de schuur.
 7. Gardena 330
  Maai je het liefst met de hand, dan is de Gardena 330 wellicht de perfecte maaier voor je. Deze grasmaaier heeft geen netstroom of accu’s nodig. Je maait je gazon gewoon met de hand. De maximaal aanbevolen gazonoppervlakte is 80 vierkante meter. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 33 centimeter. Groot voordeel is dat dit model geen geluid maakt, aangezien er geen motor aanwezig is. De maaihoogte kun je geheel naar eigen wens instellen. Kies uit 4 verschillende hoogtes. Als je klaar bent met maaien kun je de klapboom opklappen, je bergt de grasmaaier hierdoor eenvoudig op. Een eenvoudige grasmaaier waar je een perfect resultaat mee kunt bereiken.
 8. BLACK+DECKER BEMWH551-QS
  Heb je een heuvelig gazon? Dan is de BLACK+DECKER BEMWH551-QS een aanrader. Deze grasmaaier wordt ook wel een zweefmaaier genoemd. Je sluit hem eenvoudig aan op het stopcontact en je kunt vervolgens aan de slag. Stel de maaihoogte in op minimaal 20 en maximaal 40 millimeter. De maaibreedte van 30 centimeter maakt dit model geschikt voor tuinen tot zo’n 100 vierkante meter. Groot voordeel is het relatief lichte gewicht van zo’n 6 kilogram. Je kunt de grasmaaier hierdoor eenvoudig voortbewegen in je tuin. De geluidsproductie ligt op maximaal 96 decibel en het vermogen op 1200 Watt. Een krachtige grasmaaier waarmee je snel en effectief een strak gazon krijgt.
 9. Bosch Citymower 18-300
  De Bosch Citymower 18-300 werkt op basis van een 18V accu van Bosch. De grasmaaier is geschikt voor grote tuinen tot wel 350 vierkante meter. Er zijn 3 maaihoogtes waar je uit kunt kiezen. Als je eenmaal aan de slag bent wordt het gemaaide gras netjes opgevangen in de opvangbak. De 30 liter bak kun je eenvoudig loskoppelen van de grasmaaier en legen indien deze (bijna) vol zit. De inklapbare duwboom is een handige functie, want zo zorg je voor een compacte grasmaaier als je klaar bent met de klus. Je hebt hierdoor weinig ruimte nodig als je de maaier wilt opbergen.
 10. Fiskars StaySharp Max + Opvangzak
  De Fiskars StaySharp Max + Opvangzak kun je instellen op maar liefst 7 verschillende instellingen qua hoogte. Je kunt er tuinen tot 180 vierkante meter mee maaien. Stroom heb je niet nodig, want deze grasmaaier werkt handmatig. Harken is verleden tijd, want het gemaaide gras valt rechtstreeks in de meegeleverde opvangbak. Deze is 18 liter groot en kan eenvoudig ontkoppeld worden van de maaier.
Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

2x 18V - accu - grasmaaier - set - 2x 5.0 Ah - duolader

Deel ons op social media