Onkruid in gazon bestrijden.
Onderhoud en mest

Onkruid in gazon bestrijden

Onkruid in gazon bestrijden. Je ontkomt er bijna niet aan, onkruid dat begint te groeien op het gazon dat kan zorgen voor schade. De meeste onkruidsoorten zullen je waarschijnlijk wel bekend voorkomen. De paardenbloem, klavers, boterbloemen maar ook madeliefjes. Ondanks dat het er best leuk uit kan zien zorgt het er echter wel voor dat het de gezondheid van je gazon aantast. Ook de kleur groen kan anders worden en daarnaast trekt het bijen aan. Dat wil je met kinderen zeker niet hebben.

Maar hoe ontstaat onkruid eigenlijk?

Wat onkruid is en hoe het eruit ziet weten we allemaal, maar hoe ontstaat onkruid eigenlijk? Wanneer een gazon geen of slechts minimaal onderhoud krijgt kan er onkruid ontstaan. Het gazon krijgt onvoldoende voeding maar het kan ook zijn dat er te kort gemaaid wordt. Goed onderhouden gazons kunnen ook last hebben van onkruid door de vogels. Deze pikken zaden van onkruid en kunnen deze vervolgens laten vallen op jouw gazon via de ontlasting. Geef onkruid zo weinig mogelijk kans door het gazon regelmatig te onderhouden.

Het bestrijden van onkruid

Als je onkruid op het gazon wilt gaan bestrijden zijn daar twee hele effectieve manieren voor. Als eerst kun je er voor kiezen om het onkruid te bestrijden door het te verwijderen met de hand. Je kunt ook werken met een stuk handgereedschap zoals de onkruidsteker. Ondanks dat het een tijdrovende klus is, zul je wel het best resultaat behalen. Het voordeel is dat ook andere planten geen schade zullen ondervinden. Wanneer je sneller van je onkruid af wilt kun je gebruik maken van een onkruidverdelger. Hiermee zorg je ervoor dat je gazon weer prachtig gaat schitteren zonder onkruid. Het nadeel is dat het wel de andere planten kan aantasten die in dezelfde grond staan. Hou daar dus rekening mee.

Tips bij het bestrijden van onkruid

We hebben de beste tips voor je verzameld om onkruid op zo’n effectieve manier mogelijk te bestrijden. Zo voorkom je dat het gazon wordt aangetast en kan je gaan genieten van een prachtige grasmat.

Tip 1: Speciale onkruidverdelgers voor jonge gazons

Mocht het zo zijn dat je recent een gazon hebt aangelegd, of hebt aan laten leggen is het belangrijk dat je een onkruidverdelgers gebruikt dat geschikt is voor jonge gazons. Dit staat aangeven op de verpakking. Zo zorg je er voor dat de wortels van het gras niet wordt aangetast.

Tip 2: Onkruidverdelger in de juiste periode gebruiken

Wanneer je de strijd aangaat tegen het onkruid moet je de onkruidverdelger gebruiken tussen maart en september. Je zult dan als winnaar uit de strijd komen. Het onkruid is dan volop in de groei en dit zorgt voor het beste effect.

Tip 3: Oppassen met de wind

Als je het onkruid wilt gaan bestrijden moet je dit niet doen wanneer het waait. De onkruidverdelger kan door de wind op plaatsen terecht komen waar ook planten staan waar je nog lang van wilt genieten. Uitkijken dus!

Tip 4: Maak gebruik van kniebeschermers

Als je onkruid met de hand verwijderd kun je al snel last krijgen van verschillende klachten aan het lichaam. Vooral de rug maar ook de knieën moeten het vaak ontgelden. Het is daarom aan te raden om kniebeschermers aan te schaffen om de klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

Pokon Onkruid Weg!

Pokon Onkruid Weg!

5 kilo - Onkruidverdelger.

Geschikt voor 250m²


Gazonmest All-In-One (20Kg – Voor 400m2)

Gazonmest All-In-One (20Kg – Voor 400m2)

Voor een diepgroen sterk gazon zonder mos en onkruid.

Complete meststof met kalk en grasversterker.Clever off

Clever off

Natuurlijk middel tegen klaver en mos (en lichte onkruiden) in het gazon.

Geschikt 100m².

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,55)

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

5 kilo - Onkruidverdelger.

Geschikt voor 250m²

Voor een diepgroen sterk gazon zonder mos en onkruid.

Complete meststof met kalk en grasversterker.

450 Watt

Deel ons op social media