Konijnen uit de moestuin houden, hoe doe je dat het beste?
Dieren in de tuin

Konijnen uit de moestuin houden, hoe doe je dat het beste?

Konijnen uit de moestuin houden, hoe doe je dat het beste? Het seizoen is weer begonnen en je moestuin staat in volle bloei. Binnenkort je zelf verbouwde groenten lekker oogsten en de heerlijkste gerechten ervan maken. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren maar konijnen kunnen ervoor zorgen dat je oogst een stuk minder wordt. In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je deze nieuwsgierige dieren uit je moestuin kan houden.

Tips om konijnen uit de moestuin te houden

Er zijn een aantal oplossingen die je vandaag nog kunt proberen om konijnen buiten de tuin te houden. Zo kun je zorgen voor een stinkende geur, kan je gebruik maken van een ultrasone geluid of je kunt de moestuin gaan afdekken. Je kunt ook kiezen om groenten te verbouwen waar konijnen niets van moeten weten maar dat beperkt je wel. Verder is een hek ook een prima optie en als echt niets meer werkt zou je ervoor kunnen kiezen om ze te vangen.

Tip 1: Creëer een geur die konijnen niet prettig vinden

De eerste tip die we met je willen bespreken is het creëren van een geur waar konijnen niets van moeten hebben. Er zijn verschillende afweermiddelen te koop in bijvoorbeeld de tuincentrum dat je kunt gebruiken. Vaak is dit in de vorm van strooikorrels die gemakkelijk in de tuin de plaatsen zijn. Kies natuurlijk altijd voor een product dat honderd procent natuurlijk is.

Tip 2: Ultrasone geluiden

Je kunt er ook voor kiezen om een generator te plaatsen die voor ultrasone geluiden zorgt. Dit is een hard geluid waar konijnen van schrikken en waarschijnlijk ook niet meer durven om terug te komen. Mensen horen in de meeste gevallen het geluid niet. Dit komt door de toonhoogte. Het is ook effectief op andere dieren zoals bijvoorbeeld katten, muizen en ratten.

Tip 3: Je moestuin afdekken

Het is een minder mooi gezicht maar werkt wel effectief. Het afdekken van je moestuin. Zo zorg je ervoor dat konijnen maar ook andere dieren niet bij je groenten en kruiden kunnen en is daardoor goed beschermd. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van insectengaas of een moestuin muts.

Tip 4: De konijnen vangen

Een andere oplossing om van de konijnen af te komen is door ze te vangen. Dit zou je zelf kunnen doen maar hier zijn strikte regels aan verbonden. Je kunt speciale firma’s inschakelen die hierin zijn gespecialiseerd. De konijnen worden gevangen en later terug in de natuur geplaatst. Zo ben jij van de konijnen af en kun je genieten van je moestuin terwijl de dieren zich kunnen vermaken in de natuur.

Tip 5: Kies voor groenten dat konijnen niet eten

Je kunt er ook voor kiezen om groenten en kruiden te planten die konijnen niet eten. Echter wordt je dan meteen wel flink beperkt in je keuze want er is maar weinig waar ze niet van houden. Het is dus een vrij drastische maatregel. Groenten waar je dan voor kunt kiezen zijn bijvoorbeeld tomaat, rabarber, ui, prei en asperges. Ook zouden aardappelen geen probleem moeten vormen. Kruiden zoals munt, marjolein, basilicum en dragon kun je zonder zorgen plaatsen in je moestuin.

Tip 6: Moestuin voorzien van een hek

De laatste tip die we met je willen bespreken is de moestuin voorzien van een hek. Zo kunnen de konijnen er niet in of uit. Het is daarbij wel van groot belang dat je goed controleert of ze er niet onderdoor kunnen .En bij een klein hekje er niet overheen kunnen. Deze dieren kunnen namelijk door de kleinste gaten heen.

Junai Ongedierteverjager/ Dierenverjager

Junai Ongedierteverjager/ Dierenverjager

Tegen vogels, konijnen, honden en katten

2 STUKS
Oplaadbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€63,99)

Weitech Garden Protector 3

Weitech Garden Protector 3

Tegen honden, katten, vossen, konijnen, wezels, reigers, enz.


Junai Ongedierteverjager/ Dierenverjager

Junai Ongedierteverjager/ Dierenverjager

Tegen vogels, konijnen, honden en katten

4 STUKS
Oplaadbaar

Verkrijgbaar bij

bol.com (€99,99)
Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Tegen honden, katten, vossen, konijnen, wezels, reigers, enz.

Deel ons op social media