Houten terras, welke voordelen heeft hout?
Mooie tuin

Houten terras, welke voordelen heeft hout?

Houten terras, welke voordelen heeft hout? Als je je tuin wilt uitbreiden met een terras, is een houten terras een geweldige keus. Hout is uitstekend materiaal waar je lang van kunt genieten. Het is ook nog eens gemakkelijk te onderhouden en je kunt er alle kanten mee op. We leggen je de voordelen van een houten terras uit.

De voordelen van een houten terras

In heel veel achtertuinen in ons land zien we de houten terras terug. Dat is niet gek want het is betaalbaar, je zou het zelf kunnen monteren als je een beetje handig bent en het ziet er ook nog eens super gelikt uit! Een houten terras brengt vrijwel alleen maar voordelen met zich mee. We hebben de zes belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet.

Je kunt er alle kanten mee op

Een houten terras betekent niet direct dat er een landelijke sfeer wordt gecreëerd. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en het is zelfs mogelijk om het hout er modern te uit te laten zien. Ook heb je ruime keuze aan verschillende planken zoals de breedte maar ook de vorm. Verder kun je kiezen of het terras over de hele breedte van de tuin moet lopen of kleiner. Het is volledig te ontwerpen naar eigen wens. Hierdoor is een houten terras geschikt voor iedere woning.

Profiteer van de functionaliteit van het hout

Een groot voordeel wat hout met zich meebrengt is dat je geen last krijg van een ondervloer die hartstikke heet wordt. Dit materiaal is hier namelijk tegen bestand. Terrassen die zijn voorzien van tegels hebben dat wel waardoor je altijd verplicht bent om tijdens de warme zomerdagen te lopen op schoeisel. Met een houten terras kun je als je s morgens wakker wordt direct door naar het terras om te genieten van een nieuwe prachtige dag. Verder wordt de hitte ook niet vastgehouden waardoor je later in de avond heerlijk kunt genieten van een terras die is afgekoelt.

Eenvoudig te onderhouden

Zeker niet onbelangrijk is dat hout een materiaal is dat weinig onderhoud nodig heeft. Een groot onderhoud één keer per jaar zou voldoende moeten zijn. Natuurlijk kun je dit geheel naar eigen wens doen. In de winter kun je last krijgen van groene aanslag door mossen en algen. Een goede manier om dit schoon te maken is in combinatie met schoonmaakazijn. het voordeel daarvan is dat mossen en algen sterven. Een andere optie is met een speciaal daarvoor bedoelde schoonmaakmiddel. Deze zijn onder andere te vinden in diverse tuincentra’s. Je kunt het terras ook schoonmaken met een hogedrukreiniger maar hou er rekening mee dat het hout op lange termijn schade kan oplopen.

Hout is duurzaam

Het is afhankelijk van het soort hout dat je uitkiest voor het terras maar indien je voor kwaliteit gaat zou het terras minimaal 20 jaar mee moeten gaan. Laat je daarom van te voren goed informeren over de verschillende houtsoorten. Zo weet je zeker dat je de juiste keus maakt. Als je voor het allerbeste wilt gaan is tropisch hardhout de beste optie. Dit is dan ook wel wat duurder als de alternatieven. Betaalbare houtsoorten die kwalitatief ook goed zijn is onder andere thermowood, massaranduba en bankirai.

Het kan overal geplaatst worden

Nog een voordeel van een houten terras is dat het vrijwel overal geplaatst kan worden. Of het nou op een grond is dat vlak is of op een grond met een helling. Alles is mogelijk. Zo kan iedere woning voorzien worden van een geweldige houten terras en ervan genieten.

Je creëert extra sfeer

Met een houten terras zorg je er natuurlijk ook voor dat je extra sfeer creëert. Als er een materiaal is wat goed matcht bij de tuin is het hout wel. Verder kun je natuurlijk het hout een kleur meegeven naar jouw wens zodat alles helemaal één geheel wordt. Maak gebruik van dezelfde richting als binnen om het huis door te trekken naar het terras.

De nadelen van een houten terras

Alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen maar bij een houten terras zijn dat er bar weinig. Een punt wat je als nadeel kan zien is dat het insecten aantrekt. Ze houden zich vooral overdag graag schuil in het terras wat voor overlast kan zorgen. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen om insecten buiten de deur te houden. Verder kan het gebeuren dat er iets tussen de gleuven valt van de houten vloer. Deze zijn eenvoudig los te schroeven maar kost toch weer even moeite. Al met al heeft een houten terras flink wat voordelen en zijn de nadelen nihil. Ga je voor een houten terras, dan maak je een uitstekende keus.

WPC Vlondertegel klassiek Terracotta

WPC Vlondertegel klassiek Terracotta

30x30cm
Kliksysteem
Voor balkon, terras, of zwembad


WPC Vlondertegel klassiek Antraciet

WPC Vlondertegel klassiek Antraciet

30x30cm
Kliksysteem
Voor balkon, terras, of zwembad

Verkrijgbaar bij

bol.com (€13,95)


Pakket met 12 stuks houten tuintegels / terrastegels

Pakket met 12 stuks houten tuintegels / terrastegels

30 x 30cm
Weerbestendig en onderhoudsvrij

Verkrijgbaar bij

bol.com (€39,99)

Houten terrastegels Acacia hout

Houten terrastegels Acacia hout

4 stuks
Terrastegels hout 30x30

Geschikt voor terras, balkon of bij het zwenbad.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,95)
Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

30x30cm
Kliksysteem
Voor balkon, terras, of zwembad

set van 9
30x30
tuintegels

Deel ons op social media