Hoe onkruid wieden?
Onderhoud en mest

Hoe onkruid wieden?

Hoe onkruid wieden? Er zijn drie verschillende manieren om onkruid te wieden. Je kunt het ouderwets met de hand doen maar het wegbranden of behandelen met gif is ook een optie. We nemen ze alle drie met je door zodat jij te weten komt wat het beste bij jou past.

Onkruid wieden met de hand

Eén van de makkelijkste manieren om onkruid te verwijderen is ouderwets met de hand. Het is hartstikke effectief en je hebt er maar weinig voor nodig. Een emmer, een tuinschepje en eventueel een onkruidsteker is voldoende. Indien gewenst kun je natuurlijk ook nog gebruik maken van handschoenen zodat je handen niet vies worden.

Als je onkruid wilt verwijderen met de hand kun je dit het beste doen als het al een aantal dragen droog is. Dit zorgt ervoor dat grond zachter is en het uittrekken eenvoudiger gaat. Belangrijk is dat je het inclusief wortel uit de grond trekt anders groeit het binnen zeer korte tijd weer terug. Onkruid moet altijd in een emmer worden geplaatst en het liefst ook nog ondersteboven zodat zaad niet de kans krijgt om te verspreiden. Als je onkruid te lijf wilt gaan met lange wortels kun je gebruik maken van een tuinschepje.

Onkruid wegbranden

Een snellere manier om van onkruid af te komen is door het weg te branden. Dit product is in vrijwel ieder tuincentrum verkrijgbaar en is makkelijk in gebruik. De bedoeling is om het onkruid enkele seconden te verhitten. Vervolgens zullen de cellen van het onkruid barsten wat resulteert in uitdroging. De plant zal het niet overleven waardoor dit een heel effectieve manier is om er vanaf te komen. Voordat je begint is het belangrijk dat je goed bent voorbereid om veilig te werk te gaan. Zorg dat er altijd een blusmiddel in de buurt is en kijk uit bij de muren van de woning. Controleer achteraf of er geen resten zijn die nog aan het smeulen zijn.

Onkruid behandelen met gif

Je kunt ook gebruik maken van gif om van onkruid af te komen. Het is een product dat in de meeste gevallen super snel werkt en dat is dan ook de reden waarom het veel wordt gebruikt. Vaak is er binnen 60 minuten al resultaat te zien. Ook is het eenvoudig in gebruik. Het gif moet voorzichtig worden gesprayd op het onkruid en dit moet vervolgens intrekken. Niet veel later zal het onkruid afsterven. Let er goed op dat je niet andere planten of bomen raakt want deze kunnen hier ook gevoelig voor zijn.

LOUZIR Tuinhandschoenen met graafklauw

LOUZIR Tuinhandschoenen met graafklauw

Schone handen bij het wieden, en makkelijk onkruid wieden.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€6,88)


Onkruidbrander set met 4 Kemper gasflessen

Onkruidbrander set met 4 Kemper gasflessen

De snelle manier om van het onkruid af te komen.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€31,99)

ECOstyle Ultima Zevenblad Spray Onkruidverdelger

ECOstyle Ultima Zevenblad Spray Onkruidverdelger

Voor lastig te bestrijden onkruid. Bestrijdt bBlad & wortel, en voorkomt hergroei.

Werkt Binnen 3 uur
750 milliliter

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,99)

Wilhelmus Hengstmengel is sinds eind 2008 woonachtig in Tirol, nu in Imst, geniet steeds meer van de tuin, het balkon, en de moestuin. Een passie om het mooi te laten bloeien, om de stevigste en grootste vruchten te verkrijgen, en de mooiste bladgroenten en kruiden te kweken.

Na al die jaren 'oefenen' staan de tuin, de planten en de (fruit)bomen er ook dit jaar weer fantastisch voor.

Borstels tegen onkruid - onkruid wieden.

Deel ons op social media