Hoe houd je katten uit de tuin?
Dieren in de tuin

Hoe houd je katten uit de tuin?

Hoe houd je katten uit de tuin? Heel veel mensen hebben er helaas last van: een prachtige tuin waar je minder van kunt genieten door de katten die er rondlopen. Ze gaan bijvoorbeeld graven waardoor planten dood gaan en doen daarnaast ook nog eens hun behoefte in de tuin. Het is helaas niet gemakkelijk om er voor te zorgen dat katten niet meer in de tuin te komen maar we hebben aantal tips voor je op een rij gezet.

De beste tips om katten uit de tuin te houden

Katten in de tuin kan op een gegeven moment heel vervelend worden. Zeker op het moment als je alles al hebt geprobeerd om ze uit de tuin te jagen en niets lukt. Wij hebben zeven effectieve tips voor je geschreven waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Zo kun je bijvoorbeeld planten plaatsen waar katten niets van moeten hebben, kun je bodembedekkers neerleggen of klaarzitten met de tuinsproeier! Een andere effectieve methode is het gebruik maken van een ultrasoon apparaat. Een geluid waar katten van schrikken en snel wegrennen.

Tip 1: Plaats planten waar katten niet van houden

Een eerste goede tip om katten uit je tuin te weren is om planten te plaatsen waar katten niet van houden. In de meeste gevallen zijn ze niet gek op de geur waardoor ze twee keer zullen nadenken of ze in de tuin willen blijven. Het liefst plant je zoveel mogelijk planten want hoe meer de bodem bedekt is hoe groter de kans is dat ze wegblijven. Er zijn verschillende soorten planten waar ze niet van houden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan citroentijm, de vuurdoorn maar ook de ooievaarsbek.

Tip 2: Maak gebruik van bodembedekkers

Als de katten in je tuin komen lopen ze het liefst op grond dat niet bedekt is. Het is daarom aan te raden om deze op te vullen met een bodembedekker. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan houtsnippers maar ook cacaodoppen werkt heel effectief. Het loopt erg ongemakkelijk en daarnaast komt er ook een geur vrij waar ze niet van houden.

Tip 3: Ultrasoon apparaat gebruiken

Een andere manier om er voor te zorgen dat katten niet meer in de tuin te komen is door een ultrasoon apparaat in te zetten. Dit is een elektronisch apparaat dat een geluid creëert van 20.000 Hz en hoger. Voor katten is dit een heel onaangenaam geluid terwijl mensen het niet horen. In de meeste gevallen is het product ook voorzien van een bewegingssensor waardoor het direct afgaat op het moment dat er een kat aanwezig is. Een ultrasoon geluid kan geen kwaad voor katten.

Tip 4: De tuinsproeier inzetten

Wat ook een mogelijkheid is, is om de de kat nat te spuiten op het moment dat ze je tuin betreden. Dit kan je doen met behulp van de tuinsproeier maar een waterpistool is natuurlijk ook een goede optie. Als de kat meerdere keren nat is gespoten laten ze je tuin in veel gevallen voortaan met rust. Toch kleeft er ook een nadeel aan deze tip want als katten je tuin betreden terwijl je niet klaar staat met een tuinslang heeft het natuurlijk geen effect.

Tip 5: Kattenschrik korrels aanschaffen

Je kunt ook gebruik maken van kattenschrik korrels. Deze is in vrijwel iedere tuincentra te koop. Het is een effectieve manier om katten uit de tuin te weren. Zorg dat je de korrels strooit op de plaatsen waar de katten het meeste komen. Er zal een onaangename geur vrijkomen en de kat zal begrijpen dat deze hier ook niet verdwijnt waardoor ze voortaan wegblijven. Hou er rekening mee dat niet iedere kat voor deze korrels gevoelig is.

Tip 6: Citroen- of sinaasappelschillen

Er zijn een aantal geuren waarvan het bekend is dat katten hier absoluut niets van moeten hebben. Citroen en sinaasappelschillen zijn twee bekende geuren die effectief werken. Je kunt heel eenvoudig citroen- of sinaasappelschillen in de tuin plaatsen en de katten blijven voortaan weg. Je moet natuurlijk wel regelmatig nieuwe schillen in de tuin leggen want de geur wordt na een tijdje minder sterk. Andere geuren waar katten niet van houden is onder andere knoflook, peper maar ook mottenballen.

Tip 7: Creëer een hoekje voor de katten

Als je alle tips hebt geprobeerd en niets lukt kun je misschien overwegen om een speciaal hoekje voor de katten te creëren. In dat geval zorg je ervoor dat je allerlei planten neerzet waar katten gek op zijn. De kans is dan heel groot dat ze alleen daar komen en de rest van de tuin weren. Denk aan planten zoals kattengras, schildzaad, kattenkruid maar ook gamander.

Pest-Tech™ PT-501 | Ultrasone Kattenverjager

Pest-Tech™ PT-501 | Ultrasone Kattenverjager

Kattenschrik op zonneenergie / op batterijen.

Met adapter
Verdrijft ongedierte, katten, ratten, muizen, etc.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€34,95)

Kattenverjager

Kattenverjager

Diervriendelijke ultrasone dierenverjager op zonne energie.

Waterbestendig
Inclusief Lader

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,99)

ECOstyle KattenSchrik

ECOstyle KattenSchrik

Kattenverjager voor buiten.

Korrels met Geurstof.
Werkt binnen 2 Weken.
200 Gram


Kattenverjager op zonneenergie

Kattenverjager op zonneenergie

Groot bereik
Katten afweermiddel
Ongedierte verjager

Verkrijgbaar bij

bol.com (€25,85)
Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Kattenverjager voor buiten.

Korrels met Geurstof.
Werkt binnen 2 Weken.
200 Gram

Deel ons op social media