Hoe houd je honden uit de tuin?
Dieren in de tuin

Hoe houd je honden uit de tuin?

Hoe houd je honden uit de tuin? Als je op zoek bent naar tips om honden uit je tuin te weren, moet je ervoor zorgen dat je iets hebt die hen afschrikken. Dit kan het plaatsen van een hek om je tuin zijn en het aanbrengen van een speciale gel op je tuinonderhoud. Het is ook belangrijk om te weten hoe je met honden moet omgaan als ze wel in je tuin komen, zodat je weet hoe je ze het beste kunt verjagen.

Hoe houd je honden uit de tuin?

Als je honden in je tuin wilt weren, moet je ervoor zorgen dat je tuin goed onderhouden is, zodat er geen voedsel of water aanwezig is waar honden naar kunnen zoeken. Wees ook voorzichtig met hoe je met honden omgaat als ze in je tuin komen. Probeer ze niet te verjagen met geweld of dreigementen, want dat zal alleen maar leiden tot agressie. In plaats daarvan kun je proberen om ze te verjagen door ze te vermijden of door ze te negeren.

Zorg ervoor dat er geen voedsel of snoepjes in je tuin liggen

Honden zijn nieuwsgierige dieren en als er voedsel in je tuin ligt, zullen ze er snel achter komen. Als je tuin schoon is, is er minder kans dat honden ernaar toe zullen trekken.

Overweeg het plaatsen van een hek om je tuin

Een eenvoudige manier om honden uit de tuin te houden is het aanbrengen van een fysieke barrière. Een hek of een tuinscherm is een ideale optie. Zorg ervoor dat de barrière hoog genoeg is, zodat de hond er niet overheen kan klimmen. Als de hond al in de tuin is, kun je hem opjagen door met water naar hem te spuiten of door een geluid te maken. Een hek is een geweldige manier om honden uit je tuin te weren. Een hek is ook een goede manier om te voorkomen dat honden in je tuin komen als je niet thuis bent.

Zorg ervoor dat er geen spullen liggen die honden aantrekkelijk vinden

Honden worden aangetrokken tot spullen die ze kunnen oppakken en wegdragen, zoals klein tuinmeubilair, tuinornamenten en bloempotjes. Zorg ervoor dat deze spullen opgeborgen zijn of dat ze zich buiten het bereik van honden bevinden.

Geef honden die in je tuin komen geen aandacht

Honden zijn slimme dieren en weten wanneer ze aandacht krijgen. Als je ze negeert, zullen ze snel begrijpen dat er in je tuin niets interessants te beleven valt en zullen ze ervan afzien om er weer te komen.

Gebruik een ultrasoon apparaat

Een andere optie is het gebruik van een ultrasoon apparaat. Dit apparaat maakt een hoog geluid waar honden niet van houden, maar dat mensen niet kunnen horen. Er zijn verschillende soorten ultrasoon apparaten op de markt, dus kies er een die geschikt is voor het gebied dat je wilt beschermen.

Maak je tuin netjes

Als je honden uit de tuin wilt houden, is het belangrijk dat je regelmatig de tuin schoonhoudt. Honden worden aangetrokken tot tuinen die rommelig zijn, omdat er dan meer geurige plekken zijn waar ze kunnen snuffelen. Zorg ervoor dat je de tuin regelmatig maait en de bladeren opruimt. Als je tuin eenmaal schoon is, kun je een geurbarrière aanleggen door bepaalde planten te planten of producten te gebruiken, zoals een olie van eucalyptus. Zorg ervoor dat je tuin een plek is waar je wilt zijn door er mooie bloemen en planten in te zetten, een leuk tuinmeubilair te kiezen en een leuke plek te maken om te relaxen. Als je tuin aantrekkelijk is voor jou, zal het minder aantrekkelijk zijn voor honden.

Jaag honden weg als ze in je tuin komen

Een andere manier om honden uit je tuin te houden, is door ze weg te jagen wanneer ze er binnenkomen. Dit kan gedaan worden door een aantal dingen in je tuin te plaatsen die honden niet leuk vinden. Je kan bijvoorbeeld een cd met hondengeblaf in je tuin laten afspelen wanneer je weg bent. Dit zal de honden weghouden omdat ze denken dat er een echte hond in de tuin is.

Een dieren afschrikmiddel gebruiken

Een andere optie is om een afschrikmiddel voor dieren te gebruiken. Dit is een sproeier die een geur produceert die honden niet leuk vinden. Dit kan een echte hondengeur zijn, of het kan een geur zijn die door een bedrijf is gemaakt. Het afschrikmiddel moet af en toe worden opgehaald en opnieuw worden aangebracht op de plekken waar honden kunnen komen.

Een elektrisch afschrikmiddel gebruiken

Een andere optie is om een elektrisch afschrikmiddel te gebruiken. Dit is een stroomstoot die de honden ervan weerhoudt om in de tuin te komen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een afschrikmiddel gebruikt dat veilig is voor honden, want sommige kunnen gevaarlijk zijn.

Honden worden aangetrokken tot tuinen vanwege de verscheidenheid aan geuren en smaken die ze vinden. Helaas betekent dit ook dat honden soms ongewenste aandacht trekken naar onze tuinen. Om honden uit je tuin te weren, kun je bovenstaande tips gebruiken.

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Deel ons op social media