Dahlia's voortrekken en planten
Planten

Dahlia’s voortrekken en planten

Het voortrekken en planten van dahlia’s is heel eenvoudig. Het kost wel wat moeite om dahlia’s te laten groeien. Maar het resultaat compenseert de moeite van de toegewijde bloemenliefhebber: uitbundige bloeiende planten.

Het voortrekken van dahlia’s is geen rocket science en is altijd de moeite waard. Hierdoor worden de dahliabloemen nog mooier.

Een wellnessdag voor dahliabollen

Last but not least is de oogverblindende dahlia verantwoordelijk voor de kleurenpracht in de herfst. Wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat deze prachtige plant al zijn bloeipracht kan ontplooien? De beste manier: laat de dahlia’s groeien. De gevoelige plant verdraagt ​​geen vorst, dus ze mogen pas na de ijsheiligen half mei naar buiten. Eind februari, begin maart komen de knollen van deze herfstbloem een ​​dag in warm water. Op deze manier zwellen hun gerimpelde delen op, helemaal klaar voor de groei dus.

Een blik op de ogen van een dahlia

Dahlia’s zijn gemakkelijk te kweken in potten met een diameter van 20-25 cm. Ook hiervoor zijn bloembakken geschikt. De bak wordt eerst bedekt met een laag geëxpandeerde kleikorrels en vervolgens gevuld met potgrond. Plant de knollen ongeveer 6 tot 10 cm diep in de tijdelijke woning. De ogen van de knol moet bovenaan zijn. Na het planten wordt de hele plantenbak meerdere keren op een stevige ondergrond heen en weer geschoven zodat overtollige lucht uit de aarde kan ontsnappen. Grotere dahliaknollen kunnen worden gedeeld. Per knoldeel moet altijd minimaal één oog zichtbaar zijn. Warme dagen zijn goed voor het voortrekken dahlia’s!

De gevoelige planten gedijen goed bij een temperatuur van 15 tot max. 18 graden. Dahlia’s zijn gemakkelijk te kweken in een overdekte koude bak, zolang de koude bak vorstvrij is. Of in huis, in navenant koele kamers. De truc: zorg ervoor dat de knollen niet nat of droog zijn. Een etiket op elke pot zorgt ervoor dat je alles goed in de gaten houdt. Om de groei te laten slagen, zouden de jonge planten systematisch moeten wennen aan de buitentemperaturen. Op mildere dagen geldt voor de potten: ‘s morgens uit, ‘s avonds in. Zodra Mamertus en Co., de ijsheiligen, weg zijn getrokken, kunnen de dahlia’s naar hun zomerlocatie gaan.

Dahlia Mix

Dahlia Mix

Zinnia Dahlia-Bloemige Mix, eenjarig.


Dahlia Creme de Cognac

Dahlia Creme de Cognac

Een mooie nieuwe variant, die het ook prima doet in een pot.

Verpakking met 5 stuks.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)

Zomerbloeiers pakket

Zomerbloeiers pakket

Zomerbloeiers pakket met dahlia, gladiool, vaste planten.

Geschikt voor borders en potten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)

Liefde voor dahlia’s

Liefde voor dahlia’s

Een bijzondere en prachtige plant, waarvoor dit leuke boekje geschreven werd.

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Zinnia Dahlia-Bloemige Mix, eenjarig.

Een bijzondere en prachtige plant, waarvoor dit leuke boekje geschreven werd.

Deel ons op social media