Dahlia in pot of bloembak, kan dat?
Planten

Dahlia in pot of bloembak, kan dat?

Dahlia in pot of bloembak, kan dat? Een plant die we veel zien in de tuinen in ons land is de dahlia. De plant valt op door zijn prachtige kleuren en het grootste voordeel is dat de dahlia voor langere tijd in de bloei staat. Je kunt niet alleen van de dahlia genieten als je een tuin hebt, het is namelijk ook mogelijk om ze in een pot te planten zodat ze voor gezelligheid kunnen zorgen op het balkon.

Dahlia in een pot

De dahlia kan ook prima groeien in een pot of bloembakken. Zo is de plant geschikt voor iedereen. Kies voor potten die niet al te groot zijn en maak gebruik van grond die voedzaam is. De mignon variant groeit het beste in een pot. Deze zijn er te vinden in allerlei verschillende kleuren en kunnen flinken de hoogte inschieten. Als je dit niet wenst kun je de plant voordat het begint met bloeien een stuk afknippen. Hou er rekening mee dat slakken dol zijn op de dahlia plant dus het is verstandig om voorzorgsmaatregelen te treffen.

Dahlia in pot of bloembak, kan dat?

Als je een dahlia in een pot of bloembak op bijvoorbeeld het balkon wilt kun je de onderstaande tips lezen zodat je de plant goed kan laten groeien. Een voedzame grond is belangrijk net als het regelmatig geven van water. Wist je dat de dahlia gek is op de zomer en dat je de bloemen kan knippen?

Het is een echte zomerplant

De dahlia is dol op de warme zomermaanden en kun je daarom ook alleen planten op het moment dat de winter voorbij is. Dit doe je het beste vanaf de tweede week van mei. De temperaturen zullen dan niet meer onder de nul komen.

Een voedzame grond

Als je de dahlia gaat planten moet je dit doen in een voedzame grond. Welke grondsoort je gebruikt maakt niet zo heel veel uit. Zorg ervoor dat deze niet te stevig is zodat het water gemakkelijk de bol kan bereiken. Je kunt eventueel ook wat organische mest toevoegen wat de groei stimuleert.

Regelmatig water geven

Omdat de dahlia natuurlijk groeit in de zomer betekent dat ook wat uitdroging op de loer ligt. Het is daarom van groot belang dat de plant regelmatig water krijgt. Kijk iedere dag even of de grond droog is en indien nodig geef je water.

Je kunt de dahlia knippen

Je kunt ook binnen genieten van de dahlia door de bloemen af te knippen en deze vervolgens in een mooie vaas op tafel te zetten. Het is een snijbloem, dus knippen vormt geen probleem. Het knippen kan ook absoluut niet kwaad voor de plant, het zorgt er juist voor dat de bloemen nog sneller groeien.

Liefde voor dahlia’s

Liefde voor dahlia’s

Een bijzondere en prachtige plant, waarvoor dit leuke boekje geschreven werd.


Zomerbloeiers pakket

Zomerbloeiers pakket

Zomerbloeiers pakket met dahlia, gladiool, vaste planten.

Geschikt voor borders en potten

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,95)

Dahlia Creme de Cognac

Dahlia Creme de Cognac

Een mooie nieuwe variant, die het ook prima doet in een pot.

Verpakking met 5 stuks.

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)

Dahlia Mix

Dahlia Mix

Zinnia Dahlia-Bloemige Mix, eenjarig.

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Een bijzondere en prachtige plant, waarvoor dit leuke boekje geschreven werd.

Zinnia Dahlia-Bloemige Mix, eenjarig.

Deel ons op social media