Beste Snoeischaar van 2022
Gereedschap

Beste snoeischaar

Beste snoeischaar. Ieder jaar opnieuw moet je weer gaan snoeien. Het verschilt per plant wat de juiste snoeiperiode is. Een handig stuk gereedschap die je zeker nodig hebt tijdens deze klus is een snoeischaar. Heb je een wat grotere tuin dan is het zelfs aan te raden om er meerdere te hebben. De één is bijvoorbeeld meer geschikt om dikkere takken te knippen en de ander zorgt er weer voor dat je met meer precisie kan werken. Wij hebben de vijf beste snoeischaren van 2022 voor je op een rij gezet zodat je de beste keus kunt maken. Ieder product heeft een korte omschrijving zodat je direct meer te weten komt over de snoeischaar.

Beste snoeischaar

1. Gardena Comfort snoeischaar

Als je takken wilt gaan snoeien in de tuin om de groei van de planten te stimuleren is de Gardena Comfort snoeischaar een fantastisch product die jou daarbij gaat helpen. De snoeischaar is van zeer hoge kwaliteit en dat merk je meteen wanneer je het in de praktijk gaat gebruiken. De messen zijn zo scherp dat takken eenvoudig door midden geknipt worden. Ook de wat dikkere takken zijn geen probleem. Het weegt niet veel en zit comfortabel in de hand en glijdt niet weg. Uiteraard is het product ook voorzien van een vergrendeling waardoor het veilig om te bergen is.

2. Felco 2 snoeischaar

De snoeischaar dit op nummer twee staat is de Felco 2. Dat is natuurlijk niet voor niets want dit product is door de Consumentenbond uitgeroepen tot één van de beste snoeischaren. Beide messen, die gemaakt zijn van gehard staal kunnen snijden. Hierdoor wordt het knippen van takken kinderspel. Je hebt een goede grip en de handvaten zijn gemaakt van stootrubber. Met behulp van de veiligheidssluiting kun je het product op de juiste manier opbergen. Instellen doe je gemakkelijk met de borgmoer. Hou er rekening mee dat deze snoeischaar niet geschikt is voor mensen die linkshandig zijn.

3. Garden Elite Alpha 6 snoeischaar

Garden Elite is een bedrijf dat zich richt op verschillende tuingereedschappen waaronder de snoeischaar. Zo hebben ze onlangs de Alpha 6 snoeischaar op de markt gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen die ook nog eens van robuuste kwaliteit zijn. Hierdoor kun je de strijd aangaan met dikke takken zonder enige moeite. Het is ook geschikt om onder andere bloemen te knippen. Een groot voordeel is dat het ook mogelijk is om het mes te vervangen wanneer deze aan vervanging toe is. Dat geldt trouwens ook voor de veer. Nadelen heeft deze snoeischaar niet maar als we er één zouden moeten noemen is het de prijs.

4. WOLF-Garten snoeischaar Professional RR 5000

Een snoeischaar die ook door veel hoveniers wordt gebruikt is de WOLF-Garten Snoeischaar Professional RR 5000. De messen zijn van uitmuntende kwaliteit en dat komt de fabrikant de messen met veel nauwkeurigheid slijpt. Deze beschikken tevens over een antikleeflaag wat het knippen een stuk makkelijker maakt. Takken snoeien met deze snoeischaar kan tot wel 25 mm en je knipt in een hoek van 30 graden. Dit is een groot voordeel want dit zorgt ervoor dat de planten sneller helen. Zowel links- als rechtshandige kunnen dit product gebruiken.

5. Gardena snoeischaar B/S-XL

Dan zijn we aangekomen bij de laatste in deze top vijf. Opnieuw een snoeischaar van het merk Gardena. De Gardena snoeischaar B/S-XL is speciaal gecreëerd voor tuinliefhebbers die takken willen snoeien die wat dikker zijn. Maximaal 24 mm. Als je nauwkeurig wilt gaan snoeien is deze snoeischaar misschien wel de beste optie. De messen zijn hartstikke scherp en verder is het product gemaakt met materialen die kwalitatief sterk zijn. De handvaten zijn gemaakt van glasvezel waardoor de grip goed is. Veilig opbergen doe je met behulp van de vergrendeling.

Een snoeischaar onderhouden: de beste tips

Als je een snoeischaar aanschaft is het ook belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Zo zorg je ervoor dat onder andere de messen scherp blijven en het product lang mee gaat.

Onderhouden met olie

De snoeischaar moet regelmatig worden onderhouden met olie. Zo zorg je ervoor dat roest geen kans krijgt en de componenten goed blijven werken. Druppel regelmatig wat olie op de scharnieren maar ook de veren.

De messen slijpen

Hoe vaker je de snoeischaar gebruikt hoe botter de messen worden. Dat zorgt ervoor dat takken knippen een stuk lastiger wordt. Het is daarom van belang dat je de messen regelmatig slijpt. Dit doe je met een slijpsteen maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van een diamantvijl. hou er rekening mee dat de snoeischaar eerst goed schoon is voordat je dit klusje uitvoert.

Op de juiste manier opbergen

Het is ook belangrijk dat je het product op de juiste manier opbergt. Zorg voor een droge plaats om eventuele roest te voorkomen. Ook is het natuurlijk belangrijk om altijd gebruik te maken van de vergrendeling en de snoeischaar hoog te plaatsen zodat kinderen maar ook bijvoorbeeld de hond er niet bij kan. Zo voorkom je ongelukken!

De snoeischaar schoonmaken

Iedere keer dat je de snoeischaar hebt gebruik is het belangrijk dat je het product goed schoonmaakt. Tijdens het snoeien komt er sap van de planten terecht op de messen en dat zorgt ervoor dat ze bot worden. Maak de messen eenvoudig schoon met een doek. Is het product wat intensiever gebruikt kun je het ook schoonmaken met water en een schoonmaakmiddel. In dat geval is het wel van belang dat je het daarna goed droog maakt.

GARDENA Comfort B/M Bypass

GARDENA Comfort B/M Bypass

Snoeischaar - Ø 24mm

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€13,20)

Felco 2 Snoeischaar

Felco 2 Snoeischaar

Voor grote handen
Max. knipdiameter 25 mm
Lengte 215 mm


Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

Garden Elite Alpha 6 Snoeischaar

inclusief extra mes & veer

Verkrijgbaar bij

bol.com (€69,95)

WOLF-Garten Snoeischaar “Professional” RR 5000

WOLF-Garten Snoeischaar “Professional” RR 5000

max. knipdiameter 25 mm
links- en rechtshandig
snijhoek 30°
vervangbare messen

Verkrijgbaar bij

amazon.nl (€41,93)

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Voor grote handen
Max. knipdiameter 25 mm
Lengte 215 mm

Deel ons op social media