Beste Robotmaaier van 2022.
Onderhoud en mest

Beste Robotmaaier

Wat is de beste robotmaaier van dit jaar? Als je een groot gazon hebt is het maaien van gras een tijdrovende klus. In het verleden koos men er vaak voor om een hoveniersbedrijf in te huren maar tegenwoordig zijn er robotmaaiers die het werkt voor jou doen. Het product doet vrijwel al het werk voor je. Het is een kwestie van een schema maken in de app en de robotmaaier gaat zijn werk doen wanneer jij dat wilt.

Dit is de top vijf beste robotmaaiers.

1. Gardena Smart Sileno Life 750

Op de eerste plek van onze top vijf beste robotmaaiers staat de Gardena Smart Sileno Life 750. De reden dat deze robotmaaier de eerste plaats krijgt is, is simpelweg omdat het en betrouwbaar product is dat zijn werk altijd goed uitvoert. Ze kunnen een oppervlakte aan van maximaal 750 vierkante meter. Het is daarom geschikt voor vrijwel iedere tuin. De scherpe messen dat je gras maait kunnen worden ingeklapt op het moment dat de stop knop wordt geactiveerd. Dit is zo gemaakt omdat het merk veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. De ingebouwde sensor herkent eventuele obstakels die in de weg liggen. Als er bijvoorbeeld een huisdier langs rent of iets anders op de route ligt zal het apparaat direct stoppen en zijn messen inklappen. De robotmaaier kan met de app worden geïnstalleerd en bediend. Tot slot is het een apparaat dat weinig geluid maakt en produceert maximaal 60 decibel.

Voordelen
+ Veilig product, messen klappen in bij obstakels
+ De app werkt naar behoren
+ Produceert weinig geluid

Nadelen
– De installatie kent soms problemen

2. Worx Landroid M500

Ben je nieuw met robotmaaiers maar wil je toch kennis maken met de robotmaaier? Er zijn voldoende mogelijkheden om robotmaaiers aan te schaffen met een klein budget. Eén van de mogelijkheden die je hebt is de Worx Landroid M500. Het is een stuk goedkoper als wanneer je kiest voor één van de alternatieven. Dat wil absoluut niet zeggen dat het je dan een product krijgt dat niet goed werkt. Integendeel zelfs. Gazons tot wel 500 vierkante meter kan worden gemaaid en de accu kan dit prima aan. Waar je wel rekening mee moet houden is dat hij niet geschikt is voor hele steile hellingen. Tot 35% is echt wel de max. Verder is er geen rekening gehouden met het geluid. Een manier van de fabrikant om de kosten te kunnen drukken. Wanneer de robotmaaier aan het werk is produceert het een niveau van 67 decibel. Al met al is dit is een prima robotmaaier voor iedereen die er kennis mee wilt maken of niet teveel geld wilt uitgeven.


Voordelen
+ Betaalbaar
+ Bereikt tot wel 500 vierkante meter
+ De accu is uitstekend

Nadelen
– Maakt veel geluid
– Hellingen kunnen maar tot 35% worden bereikt

3. Bosch Indego S+ 350

Als je gebruik wilt maken van een robotmaaier en je hebt maar een kleine tuin is de Bosch Indego S+ 350 op dat gebied de beste keus. Het instellen gaat eenvoudig met de zeer gebruiksvriendelijke  Bosch Smart Gardening App. Zo kun je zelf je eigen maaiprogramma creëren en geef je aan op welk tijdstip welke locatie gemaaid moet worden. Eventuele storingen worden ook doorgestuurd naar de app. Voor iedereen die van smart techniek houdt is het ook mogelijk om de robotmaaier te bedienen met je stem. Je hebt hier wel Amazon Alexa voor nodig. Er is zeker nagedacht op het gebied van veiligheid. Bij het opmerken van obstakels stop het product direct. Een punt waarop de maaier iets minder scoort is de gevoeligheid van de sensor. op het moment dat een stuk te diep is kan hij wel eens besluiten om een stuk o0ver te slaan. De Bosch Indego S+ 350 kan een oppervlakte maaien van maximaal 350 m2.

Voordelen
+ Goed werkende app
+ Uitgebreid in te stellen
+ Beschikt over veiligheidsfuncties

Nadelen
– Gevoelige sensor

4. Husqvarna AutoMower 440

Iedereen met een grote tuin zou de Husqvarna AutoMower 440 zeker eens moeten overwegen. Het product kan met gemak maar liefst 4000 vierkante meter aan en zorgt voor perfecte gemaaide gazons. Ook hellingen vormen geen probleem voor de Husqvarna AutoMower 440. Steile hellingen van 45%, dat vrijwel niet voorkomt lukt het apparaat prima. Een andere indrukwekkende functie is dat de maaier ziet als het gras minder snel is gegroeid. Het product kies er dan automatisch voor om minder te maaien waardoor je gazon gezond blijft. Het is tevens ook energiebesparend. Met behulp van de Gardena app kan het product worden bediend. Er zijn talloze opties. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een schema, instellen van locaties etc. Een nadeel is wel dat het werkt met bluetooth. Verder maakt de maaier bijzonder weinig geluid wat meteen een extra voordeel is want zo kan je hem ook in de nacht inzetten. Het is best een prijzig product maar het is het zeker waard. Jammer is wel dat er geen gps aanwezig is waardoor risico op eventuele diefstal groot is. Voordelen
+ Oppervlaktes tot 4000 vierkante meter
+ Slimme techniek
+ Produceert vrijwel geen geluid
+ Gebruiksvriendelijke app

Nadelen
– Geen gps aanwezig
– Bluetooth

McCulloch Rob S600

We sluiten onze top vijf af met de McCulloch Rob S600. Het product scoort goed en is inzetbaar voor de meeste tuinen. Hij kan gazons van maximaal 600 vierkante meter met gemak aan. Met behulp van de 150 meter lange perimeterdraad kun je het apparaat laten weten waar er wel- en niet gemaaid mag worden. Dit hoeft slechts eenmalig te gebeuren en daarna haalt het apparaat de rest van het werk van je over. Ook de McCulloch Rob S600 heeft aan de veiligheid gedacht want de messen worden ingeklapt als de sensor iets opmerkt. Met zijn slimme techniek weet het product wanneer er minder of meer gemaaid moet worden. Zo blijft je gazon altijd in goede conditie. Verder is het een stil apparaat met een maximale decibel van 58. De app is eenvoudig te installeren maar moet helaas wel worden gebruikt met bluetooth. Tot slot een punt waar zeker rekening mee moet worden gehouden, er is geen regensensor aanwezig. Dat betekent dat je hem zelf moet binnenhalen als het gaat regenen.

Voordelen
+ Slimme techniek
+ Veiligheidsfunctie
+ Maakt weinig geluid

Nadelen
– Bluetooth
– Regensensor is niet aanwezig

GARDENA – Sileno life Robotmaaier

GARDENA – Sileno life Robotmaaier

Voor gazons tot 750 m2

Verkrijgbaar bij

bol.com (€949,00)


Bosch Indego M+ 700 Robotmaaier

Bosch Indego M+ 700 Robotmaaier

Voor gazons tot 700 m2 - Incl. laadstation en accessoires - Connected


Bosch Indego XS 300 Robotmaaier

Bosch Indego XS 300 Robotmaaier

Voor gazons tot 300 m2 - Incl. laadstation en accessoires


LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796

LANDXCAPE ROBOTMAAIER LX796

Laadstation - PIN-code beschermd - 400m2

Verkrijgbaar bij

bol.com (€389,00)

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Voor gazons tot ca. 500 m²

Voor gazons tot 700 m2 - Incl. laadstation en accessoires - Connected

Voor gazons tot 300 m2 - Incl. laadstation en accessoires

Deel ons op social media