BEste bladblazer van 2022
Onderhoud en mest

Beste bladblazers

Als de herfst is aangebroken beginnen de bladeren uit de bomen te vallen. Natuurlijk wil je wel blijven genieten van je tuin en wil je deze bladeren op zo’n efficiënt mogelijke manier verwijderen. Dit kun je eenvoudig doen met behulp van een bladblazer. Er is zoveel keus dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan we je een handje helpen. Je kunt kiezen voor een bladblazer dat werkt op een accu of voor krachtige klussen één op benzine. Welk product jij moet aanschaffen is helemaal afhankelijk voor welke klus je het gaat gebruiken.

We hebben de top vijf beste bladblazers van 2022 voor je op een rij gezet. Inclusief alle voor- en nadelen. Dat maakt de keus een stuk eenvoudiger en kun je snel aan de slag.

1. Black & Decker GWC1820PC

Als je op zoek bent naar één van de betere bladblazers om het werk goed te kunnen uitvoeren raden we de Black & Decker GWC1820PC aan. Het product kan een blaassnelheid bereiken van maar liefst 209 kilometer per uur. Dat betekent dat je ook de strijd aan kan gaan tegen bladafval dat wat zwaarder is. In combinatie met de accu is er geen snoer aanwezig waardoor je alle vrijheid hebt. We zien vaak dat de accu’s flink wat gewicht met zich meebrengt maar dat is bij deze bladblazer absoluut niet het geval waardoor het lekker licht in gebruik is. Verder is het een stil apparaat vergeleken met andere. Opladen duurt ongeveer vijf tot zes uur. Een minpunt is dat het best lang duurt voordat het apparaat is opgeladen. Maar dit is eenvoudig op te lossen door een extra accu aan te schaffen.

Voordelen

 • Kan een snelheid bereiken van max. 209 km/u
 • Werkt op accu
 • Lichtgewicht
 • Maakt weinig geluid

Nadelen

 • Opladen duurt wat langer

2. Einhell GE-CL 18 Li E KIT

De tweede bladblazer waar je uitstekend mee kunt werken om bladeren weg te blazen is de Einhell GE-CL 18 Li E KIT. We beginnen als eerst met het uitlichten van de accu waar over dit product beschikt. Dat is namelijk de uitblinker. Met een capaciteit van maar liefst 2000 mAh heb je een ontzettende krachtige bladblazer in handen. Je kunt dan ook een snelheid behalen van 210 kilometer per uur. Daarnaast is er ook een automatische snelheidsregulering aanwezig, hoe fijn is dat? Het product is uitermate geschikt voor de tuin en de klus is zo geklaard. Na afloop kan het product binnen 40 minuten volledig opgeladen zijn en kan het opnieuw worden gebruikt. Er zijn vrijwel geen nadelen te bekennen bij de bladblazer van Einhell. Je zou kunnen zeggen dat het best prijzig is omdat hij wat duurder kost als de andere bladblazers die we in onze top vijf bespreken.

Voordelen

 • Accu capaciteit 2000 mAh
 • De snelheidsregulering gaat automatisch
 • Binnen 40 minuten opgeladen

Nadelen

 • Duurder als de alternatieven

3. VONROC Accu Bladblazer VPower 20V

Op de derde plek hebben we ruimte gecreëerd voor de VONROC Accu Bladblazer VPower 20V. Ook deze bladblazer werkt op een accu. Dat werkt nou eenmaal een stuk comfortabeler als met een draad. Je hoeft dan geen stopcontact in de buurt te hebben en is een verlengkabel ook niet nodig. Er kan een maximale snelheid worden behaalt van 190 kilometer per uur. Je kunt ook kiezen voor een lagere stand en dan wordt er geblazen met 80 kilometer per uur. Zo kun je op sommige plekken iets gerichter de klus uitvoeren. Een groot voordeel is dat er geen knop ingehouden hoeft te worden om het apparaat te laten blazen. Verder ligt het goed in de hand en weegt het weinig. Deze accu bladblazer kan alleen bladeren blazen, opzuigen is dus geen optie. Tot slot heeft deze bladblazer wat moeite met bladeren die nog vochtig zijn. Het is dus noodzakelijk om te wachten tot het droog is.

Voordelen

 • Twee verschillende standen
 • Knop inhouden is niet nodig

Nadelen

 • De werking bij vochtige bladeren is onvoldoende

4. Kibani Bladblazer Benzine 63.3 cc

Als je een groot aantal bladeren weg moet blazen wil je natuurlijk met een product werken die deze klus echt aan kan. Een aanrader is de Kibani Bladblazer Benzine 63.3 cc. De bladblazer werkt op benzine en is een apparaat met veel power. Met behulp van de gashendel kun je de snelheid kiezen. Er is uiteraard geen snoer aanwezig waardoor je comfortabeler kunt werken. Je bereikt de volledige oppervlakte met gemak waar alle bladeren verwijderd moeten worden. Verder kun je het in de wintermaanden ook gebruiken als sneeuwblazer. Door zijn kracht is het blazen van sneeuw geen enkel probleem voor dit apparaat. We raden je wel aan om gebruik te maken van gehoorbescherming want het product maakt flink wat geluid. Verder zal er regelmatig onderhoud moeten worden gepleegd en is benzine natuurlijk ook een vereiste.

Voordelen

 • Beschikt over veel blaaskracht
 • Blaaskracht aanpassen met behulp van de gashendel
 • Geen snoer
 • Kan ook worden gebruikt om sneeuw te blazen

Nadelen

 • Je moet benzine aanschaffen
 • Maakt veel geluid
 • Vraagt onderhoud

5. McCulloch GB320

Dan zijn aangekomen bij de bladblazer dat op nummer vijf staat. Opnieuw een bladblazer dat werkt op basis van benzine. Als er een grote klus op de agenda staat dan is dit apparaat een hulpmiddel die je daarbij wilt inschakelen. Met een blaaskracht van maar liefst 320 kilometer per uur is het verwijderen van bladeren kinderspel. Het product wordt geleverd met een mondstuk dat plat is waardoor je doelgericht je werk kunt uitvoeren. Zowel het mondstuk als de buis zelf kunnen worden losgemaakt waardoor je de bladblazer kunt opbergen zonder dat dat heel veel ruimte kost in de schuur. De voordelen gaan alleen maar door want het is ook een mogelijkheid om de bladeren op te zuigen. Ook dit apparaat zorgt voor een hoop herrie maar dat is eigenlijk niet te voorkomen bij benzine bladblazers. Hij is met zijn 4,25 kilo wel wat zwaarder als andere.

Voordelen

 • 320 kilometer per uur aan blaaskracht
 • Beschikt over een zuigfunctie
 • Inclusief mondstuk voor gerichter werken
 • Kan los worden gehaald waardoor het eenvoudig op te bergen is

Nadelen

 • Weegt met 4,25 kilo best zwaar
 • Maakt herrie
Einhell Accu Bladblazer GE-CL 18 Li E Kit (1×2,0Ah)

Einhell Accu Bladblazer GE-CL 18 Li E Kit (1×2,0Ah)

Power X-Change (Li-Ion - 18 V - 12000 min-1 - 210 km/h blaasluchtstroom - incl. 2,0 Ah accu en lader)


VONROC accu bladblazer – VPower 20V

VONROC accu bladblazer – VPower 20V

2 standen – Max. blaassnelheid 190km/u – Incl. 4.0Ah accu en sneloplader


Kibani Benzine Bladblazer 52 cc / 2 pk

Kibani Benzine Bladblazer 52 cc / 2 pk

Luchtsnelheid 223km/h - 1450W - Ruggedrager

Verkrijgbaar bij

bol.com (€159,95)

Tuinengazononderhoud.nl

Sjoerd is de eigenaar van tuinengazononderhoud.nl en beleeft al jaren plezier aan zijn tuin. Door zijn interesse in planten, struiken en tuininrichting schrijft hij met veel plezier over alle onderwerpen in-en rondom de tuin. Ontstaan vanuit een passie voor groen is tuinengazononderhoud opgezet om inspiratie en tips te geven.

Power X-Change (Li-Ion - 18 V - 12000 min-1 - 210 km/h blaasluchtstroom - incl. 2,0 Ah accu en lader)

2 standen – Max. blaassnelheid 190km/u – Incl. 4.0Ah accu en sneloplader

Deel ons op social media

Comments are closed.